שתלים בשיניים

שתלים בשיניים – שתלים דנטליים

בעבר, קשה היה לרופאי השיניים להחליף שן אחת אצל המטופל מבלי להזיק לשאר השיניים, דבר שגרר אחריו בעיות רבות. אך כיום באמצעות שתלים דנטליים, הדבר בהחלט אפשרי ובצורה מקצועית ביותר. שתלים בשיניים מהווים פתרון נהדר עבור מטופלים שמבקשים לשחזר רק שן אחת או שחזור סט מלא של שיניים במידת הצורך .

שתלים בשיניים – כיצד שתלים דנטליים בנויים ?

שתלים דנטליים עשויים ממתכת בשם טיטניום בה עושים שימוש רב בתחום רפואת השיניים כיוון שיש לה נטייה להשתלב טוב בגוף האדם כך שהעצם נבנית מסביב למתכת והשתל הופך להיות חלק מהגוף. כיום עושים שימוש בשני סוגים של שתלים בשיניים והם שתלי דיסק ושתלים בורגיים. שתלי בורג הם יותר נפוצים ואופן השימוש בהם הוא מאוד פשוט – הברגה לתוך עצם הלסת במיקום בו מעוניינים לבצע את השחזור. ברגי דיסק מתאימים לפרוצדורות שתלים בשיניים מורכבות יותר ובעיקר עבור מטופלים בעלי צפיפות עצם נמוכה .

שתלים בשיניים – איך זה מתבצע ?

על מנת לבדוק האם קיימים סיכויים גבוהים להצלחה של פרוצדורת שתלים בשיניים, השלב הראשון הוא בדיקה שגרתית של רופא השיניים. לאחר הבדיקה, מתבצעת התאמה של השתלים והם מוחדרים באמצעות הרדמה מקומית. השלב הבא הוא המתנה תקופת זמן שבין חודש וחצי לשלושה חודשים בהתאם להמלצת רופא השיניים כשבסוף תקופת ההמתנה, ראש השתל נחשף. ישנן שתי שיטות נוספות לביצוע הפרוצדורה והן באמצעות בניית השן החדשה כבר בשלב של ההברגה או חשיפת ראש השתל מחוץ לחניכיים מראש כך שלא זקוקים לשלב של חשיפתו .

שתלים בשיניים – עבור מי זה לא אפשרי ?

שתדלים דנטליים בשיניים מתאימים לרוב האוכלוסייה, אך ישנן מגבלות מסוימות כמו למשל במידה והמטופל סובל מבעיות רפואיות כרוניות כמו סרטן או סכרת, ואם עבר בחמש השנים שלפני הפרוצדורה, טיפולי הקרנות באזור הראש. בנוסף, מטופלים בעלי צפיפות עצם נמוכה פחות מתאימים לעבור פרוצדורת שתלים בשיניים למרות שבמקרה זה ניתן לבדוק את האפשרות של השתלת עצם, על מנת לפתור את הבעיה לחלוטין.

This entry was posted in בריאות הפה. Bookmark the permalink.