טיפולי פוריות

האם אתם צריכים לעבור טיפולי פוריות?

אתם רוצים להביא ילד לעולם, אולם נראה כי האישה לא נכנסת להיריון מסיבה כזו או אחרת אשר מתבררת לאחר בדיקות מקיפות שונות. השאלה הנשאלת בשלב הזה היא כמובן, האם זה אומר שאתם בהכרח צריכים לעבור טיפולי פוריות? בואו נבדוק זאת לעומק על מנת למצוא נכון יותר את הדרך המתאימה לטפל במצב הלא כל כך פשוט הזה, מן הסתם. מחקרים ונתונים סטטיסטיים מראים, כי בחודש הראשון לקיום יחסי מין, סיכוייה של אישה ממוצעת להתעבר עומד כיום על כ- 25%. כלומר – כ75% מהזוגות שאין להם בכלל בעיות פריון, לא יגיעו לעיבור – כך שלא צריך דבר ראשון למהר לעבור את הטיפולים.

מתי כן כדאי?

השלב המרכזי שבו כדאי לכם לשקול לעבור טיפולי פוריות או לפחות ללכת קודם כל לבדיקה – הוא כשנה לאחר שהניסיונות שלכם החלו. הסטטיסטיקה מראה, כי כ85% מהזוגות שמקיימים יחסי מין במשך כשנה באופן סדיר בהתאם למחזורי הביוץ – אמורים בסופו של דבר לגרום לעיבור ולכניסת האישה להיריון. אם אתם שייכים ל15% הנותרים – מומלץ בחום ללכת ולעבור בדיקה.

ומה זה אומר?

אצל חלק מבני הזוג, טיפולי פוריות מהווים קושי פסיכולוגי מסוים. גבר שהזרע שלו לא מספיק מהיר או איכותי חש פגיעה בגבריות שלו וביכולת שלו להבטיח את קיום המשפחה. אישה שלא יכולה להיכנס להיריון חשה במידה מסוימת פגיעה בנשיות שלה ובמה שהופך אותה לאישה. חשוב מאד להבין שאין קשר בין הדברים הללו, יש להפריד בין בריאות הנפש לגוף. גברים ונשים יכולים לתפקד בצורה מושלמת ולהיות הורים נהדרים, כאשר הפוריות היא עניין ביולוגי גרידא.

טיפולים שונים שנותנים מענה

אם ביצעתם בדיקות שונות והחלט שאפשר להתחיל בסדר של טיפולי פוריות, חשוב מאד שבני הזוג יהיו שם אחד למען השני. חשוב גם לדעת כי הסטטיסטיקה מראה כי אחוזי אי-הפריון שכיחים בצורה שווה בין גברים לנשים, כך שבכל מקרה מומלץ ששני בני הזוג ייגשו לבדיקה. מעבר של טיפולים ביחד עם תמיכה של כל המשפחה, יאפשרו לכם לעבור את התקופה הזו בהצלחה.

This entry was posted in בריאות. Bookmark the permalink.